Kalix tappade viktiga poäng mot jumbon

Kalix Hockey skulle planenligt plocka tre poäng hemma mot Vännäs. Det var dock ovisst in i det sista och efter en sen kvittering så tog också Vännäs extrapoängen.

Jacob Carlsson tvingas släppa in gästernas första mål till 0-1. Och det gav en vink om att motståndarna inte skulle ge sig i första taget.

Ishockey2019-11-13 21:15

Efter kvällens hemmaseger så är det Kalix som innehar den sista platsen som tar laget till Allettan - men på samma poäng som Kiruna IF och tre fler spelade matcher.

I första perioden var det dock gästerna och tillika tabelljumbon Vännäs som överraskande nog tog ledningen. Målet kom efter en snabb spelvändning. Det målet blev det enda i den första perioden.

– Det var slarv som gjorde att de fick den chansen som de sedan också gjorde mål på, säger William Fellgård.

I andra perioden så rivstartade Kalix och redan efter  20 sekunder så kvitterade man efter att Filip Lindbäck tagit vara på en retur.

Kalix tog också ledningen med 2–1 via ett mål av Aapo Alapuranen och då var det nog många som förväntade sig att Kalix skulle ta över.

Glädjen blev dock kortvarig då Vännäs i spel med en man mer kvitterade.

Kalix övertygade inte speciellt mycket under de 40 första minuterna och laget hade stundtals stora problem med Vännäs.

– Det är lite upp och ned, säger Felix Såsser om de två inledande perioderna.

I tredje perioden fortsatte matchbilden att vara som tidigare där lagen turades om att skapa tryck offensivt.

Efter 10:17 av den sista perioden fick Kalix straff och det var Johan Pettersson som tog hand om den. Rutinerat drog han gästernas målvakt och vek in en backhand.

Med två (!) sekunder kvar av ordinarie matchtid kvitterade Vännäs. 3–3 i full tid speglade matchen väl.

Efter 2:15 så avgjorde Vännäs jättetalang Oscar Tellström.