Ivan Detsura, 24, är nästa nyförvärv att presenteras av Kalix Bandy.

Ryssen spelade i fjol i hemlandet med storklubben Jenisej som slutade trea i högsta ligan.

Detsura har tidigare representerat Kalix när klubben spelade i elitserien 2016/2017. Han har också vunnit U17-VM med Ryssland.

– Med Ivan får vi in ett lurigt offensivt verktyg. Han är en duktig genombrottsspelare som kan dra tre man och därefter avsluta kliniskt, säger huvudtränaren Peter Stock i ett pressmeddelande.

Ordföranden John Mannberg instämmer:

– Jag tycker att det känns som ett riktigt spännande tillskott till truppen. Detsura har blivit några år äldre, fått träna och spela flera säsonger med några av de bästa spelarna i världen och har dessutom fått känna på hetluften i en av världens bästa ligor. Han kommer definitivt att hjälpa oss i vår resa.

På Kalix Bandys träningar befinner sig just nu Anton Khrapenkov och Jimmy Berglund, som ännu inte har skrivit på för klubben. Berglund aviserade tveksamheter till spel nästa säsong, men klubben är hoppfull om att hitta en lösning. Vad gäller Khrapenkov är det desto mer osäkert.

"Den ekonomiska situation föreningen befinner sig i möjliggör inte en fortsättning under samma premisser som under föregående säsong", skriver klubben i pressmeddelandet.