Det var en något missnöjd Rickard Johansson som åkte till SM i running target. Förra helgen missade han att vinna sitt sjätte raka SM-guld i jaktkombination och blev "bara" tvåa.

Denna gång gick det bättre under den inledande dagen av SM i viltmål som hålls i halländska Hylte. När grenen enkel kulkombination avgjordes var Johansson bäst av alla och plockade sitt elfte SM-guld i ordningen.

– Det var väl inte väntat men roligt eftersom jag skulle ta mitt sjätte raka guld förra helgen. Det gick åt helsike så det var ett plåster på såren, säger han.

391 poäng räckte till seger före tvåan Jesper Nyberg och trean Emil Martinsson som båda hade 389 poäng.

– Jag var först ut i dag och när jag skjutit första skottet visste jag att det skulle bli medalj. Att det skulle bli medalj trodde jag inte på förhand. Emil var med och han är bäst i världen. Så det var roligt att slå honom, vilket jag bara lyckats med några gånger.

Johansson hann också med ett SM-silver i dubbel kulkombination. Där var Emil Martinsson vassare med 391 poäng, jämfört med Johanssons 384 poäng.

– Jag sköt ju bort mig på älgen där i början och hade som räknat bort en medalj. Sedan sköt jag bra på grisen och då blev det lite nerver på de andra. Så jag lyckades få en silverpeng. Nu kan jag skjuta mer avslappnat när jag har vunnit litegrann.

SM pågår över helgen och tävlingar inom regelbundna lopp och enkelskott på älg avgörs under lördag, följt av dubbelskott på älg samt 30+30 skott på gris under söndag.