Seiser Alm är en speciell plats för Kalla. Det är där som hon brukar ladda upp inför mästerskapen.

Och även i år, när formen varit sviktande efter jul, följer hon samma träningsupplägg som tidigare mästerskapsår.

– Jag har inte gjort något annorlunda sen jag kom hit på hög höjd, jag har en grundplan och har bara tagit bort någon halvtimme där och där, säger hon vid en pressträff i den italienska alporten.

– Jag har inte gjort några stora förändringar, för jag vet att det jobb som jag gjort tidigare år har varit framgångsrikt inför mästerskapen.

Charlotte Kalla stod verkligen inte att känna igen i tävlingarna i januari. I Otepää kom Kalla sexa på 10 kilometer, I Ulricehamn blev det en 13:e-plats på samma distans. Och sedan fick hon stryk av Ebba Andersson med över en minut i milloppet på SM.

– Jag kände att jag inte fick ut det jag är god för. Efter stafetten i SM kände jag att jag behövde göra något annorlunda och ge kroppen en chans till återhämtning innan det var dags att dra till hög höjd, säger Kalla.

– Det är svårt att känna var formen är just nu, jag har bara försökt att tro på det jag gör, känna lugnet, fokusera och ta dag för dag. Jag njuter av att vara här och att göra nyckelpassen som jag vet har betytt mycket tidigare år.

VM i Seefeld startar den 19 februari. (TT)