I september separerade Kalla med partnern Anders Svanebo som hon bott och tränat med i Sundsvall. Efter det har det förekommit spekulationer om Kalla skulle flytta. Kanske till Piteå då hon representerar Piteå Elit.

Under onsdagen hölls en presskonferens i Sundsvall där Kalla bekräftade att hon stannar i Sundsvall.

– Jag har bestämt mig för att bo kvar i Sundsvall så länge jag satsar på skidåkning. Det hoppas jag i alla fall blir ett par år till. Jag vet faktiskt inte hur länge jag håller på. OS i Pyeongchang och VM i Seefeld är naturliga mål och sedan får vi se, säger Kalla och fortsätter:

– Jag har trivts jättebra under åren jag har bott i Sundsvall med de träningsmöjligheter som finns, både sommar- och vintertid. Det är framförallt på sommaren som vi gör den stora mängdträningen. Jag börjar ha en annan vardag här med fina kompisar vid sidan av så de betyder och bidrar till att jag vill vara kvar. Största minuset med Sundsvall är att det är 73 mil upp till Tärendö och Pajala, säger hon.

Skid-VM slutade med två silver och ett brons för Charlotte Kalla. Under VM berättade hon även att samarbetet med managern Keith Karlsson brutits för att jobba gå över till Håkanson United.

– Det har varit en fantastisk resa och VM i Lahti har varit det stora målet. Med det strul som blev under vägen har det blivit ännu mer tydligt att till VM har jag tid att göra ett bra jobb. Det känns häftigt att tänka tillbaka på det även om det bara är med några få dagars distans till det hela, säger Kalla.