Läs mer: Kalla kör Keb Classic

I helgen avgjordes Keb Classic, en skidalpin tävling, på Kebnekaise.

På startlinjen stod längdskidstjärnan Charlotte Kalla som tävlade i ett tremannalag tillsammans med Emelie Forsberg och Josefina Wikberg.

Efter fredagens etapp låg Fjällpinglorna (som trion kallar sig) på en tredjeplats, med tio minuter upp till ledande fransyskorna Marion Maneglia och Valentine Fabre.

Dit kunde inte Kalla och company nå på andra dagens jaktstartsetapp som mätte 31 kilometer och 2 600 höjdmeter. Däremot tog de sig upp på en andraplats och kom i mål nio minuter efter fransyskorna.

– Jag utvecklas hela tiden med hjälp av de små tips jag får. Vi har verkligen jobbat ihop som ett lag, säger Charlotte Kalla i ett videoklipp på Keb Classics hemsida.

– Det känns som att jag vill göra det här igen, säger hon i ett pressmeddelande.

Emelie Forsberg var också nöjd med helgen.

– Det har varit jätteroligt att köra med Jossan och Charlotte. Det är väl jag som har samlat ihop gruppen och styrt och ställt. Vi har haft jättefina dagar, men inte kört på jättehårt.

På herrsidan kom STF Kebnekaise med Johan Johansson och Anders Svanebo på en tredjeplats, vann gjorde trion Björn Gund, André Jonsson och Kilian Jornet.