Kampen om träningstiderna är över: "Skönt"

Kiruna AIF:s J20-lag har under hösten tvingats träna så sent som fram till 23:00. Det har enligt ledare i laget varit en ohållbar situation. "Det är ju killar som går skola eller jobbar och det funkar inte", säger Jessica Mella Nilsson.

Sena träningstider har varit ett faktum för Kiruna AIF:s J20-lag. Nu har beskedet kommit att laget snart får betydligt tidigare träningstider.

Sena träningstider har varit ett faktum för Kiruna AIF:s J20-lag. Nu har beskedet kommit att laget snart får betydligt tidigare träningstider.

Foto: Håkan Stridblom

Ishockey2019-11-12 21:53

Överenskommelsen mellan klubbarna och Kiruna Kommun var att lagen som ville ha tidiga träningstider skulle ha 15 utespelare och 2 målvakter. Det var en numerär som Kiruna AIF inte kunde få ihop under september, men efter att laguppställningen vuxit så har man från Kiruna AIF:s sida väntat på beslutet.

Under måndagen kom det efterlängtade beslutet.

– Det var fritidsutskottet som hade möte och de tog då ett politiskt beslut på att återgå till hur det såg ut till en början, säger Jessica Mella Nilsson.

När kan ni börja träna på de gamla tiderna?

– Det är sagt att det ska genomföras så snart som möjligt, men som senast tio dagar efter beslutet.

Vad har varit det största problemet?

– Det har varit en ohållbar situation för våra killar. Det är ju killar som går skola eller jobbar och det funkar inte att träna till 23:00 och sedan duscha, åka hem och varva ned, säger Mella Nilsson innan hon fortsätter:

– Det är framför allt skönt för grabbarna. Grabbarna har varit helt slut vissa veckor det är flera som har sagt "Vi orkar inte sköta skola och jobb med de här tiderna", men de ska ha en stor eloge för att de har bitit ihop.

Vem är det som har fått lämna ifrån sig istider?

– Egentligen så är det inte någon som tappar sina träningstider. Det blir bara så att alla får återgå till hur det var till en början, säger Mella Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!