Enligt Kirunaklubbens hemsida, föddes han föddes i Volgograd och kom till Sverige vid 13 års ålder. Han har fått sin hockeyfostran i Sverige i IFK Täby och Nacka HK:s juniorverksamheter innan han lämnade för AIK:s dito. En klubb han har spelat de fyra senaste säsongerna, med undantag för 16 matcher som han spelade med det nordamerikanska laget North Broward Prep Eagles 18U. Men nu har 19-årige ryssen skrivit på för Kiruna IF.

– Det ska bli jäkligt kul! Jag har aldrig varit så långt norrut, Luleå är det högsta hittills. Jag är ingen storstadsmänniska utan föredrar att vara ute i naturen, så jag ser fram emot att flytta till Kiruna, säger nyförvärvet Vladimir Chetverikov på lagets hemsida.

Han är medveten om att steget från J20 Superelit till Hockeyettan kan vara stort.

– Jag tror många underskattar hur stort klivet är. Det är svårt att hitta en klubb som passar en och där man kan få speltid. Ettan på seniornivå är en riktigt bra nivå och det gäller att kunna leverera det som klubben behöver från en och vara den spelartypen de behöver. Jag har mycket att lära mig och det ska bli ett roligt steg att ta, konstaterar han på hemsidan.