Laget har precis stannat för att äta. Än är det en bit kvar till Kiruna och sängen.

– Nog hade man hellre varit på hemmaplan. Just nu känns resan ruggigt tung – och lång, säger lagkaptenen Hanna Johansson.

– Det känns jävligt surt. Det är länge sedan man har känt sig så här besviken.

0–0 mot Mariehems SK och seger för Umedalens IF, innebär att Kiruna får lämna Division 1. Men det var något som laget insett redan under höstsäsongen.

– Vi har pratat om just det nu efter matchen. Egentligen så förlorar vi inte idag. Utan det var tidigare under säsongen, säger Hanna Johansson.

Att lägga fingret exakt på vad uttåget beror på är inte enkelt. Men det handlar till stor del om allt nytt.

– I början var vi inte riktigt med i matchen. Allt har varit nytt, de långa resorna, den mycket högre nivån på spelet. Vi har jobbat oss uppåt hela tiden, men vi hade behövt komma igång lite tidigare.

– Jag tycker samtidigt inte att det var FÖR mycket. Just det här med farten och den stora skillnaden på Division 2 och Division 1 är väl det som varit avgörande.

När bussen anländer till Kiruna skiljs laget åt, tillfälligt åtminstone. Sedan kommer man att sammanstråla framöver och diskutera framtiden. Redan nu är en sak klar.

– Vi kommer att kriga på och vi vill ju tillbaka till Division 1. Det hade varit lättare att åka ut om vi hade tagit åtta poäng på hela säsongen, men nu handlar det om en poäng. Och då ser vi ju att vi kan spela i Division 1 och det är det vi vill göra, säger Hanna Johansson.

Hon hoppas att laget kan hålla ihop, nu när de har upplevt tyngde i Division 1 och kämpa sig genom nästa säsong.

– Att få behålla laget vore ju toppen, men man vet hur det är. En del vill plugga och en del vill bo någon annanstans. Men vi får försöka hålla ihop det så bra det bara går. Vi har ju något att bygga på. Men det är mycket som ska klaffa rätt.

De har redan börjat spåna lite i den kommande säsongen, och det handlar framförallt om att lyfta träningen ett snäpp.

– Det krävs mer individuell tränings, för att bygga upp styrka. Och sedan att vi får spela ihop oss bättre.

Vilken match var er bästa under den här säsongen?

– Det var Notviken hemma, där vi spelade lika. Vi hade kunnat vinna, och det är det man kommer komma ihåg. Att vi kunde spela så bra mot ett lag som var uppe i toppen

Nu väntar frivilliga träningar på Lombia, till planen snöar över.

– Då blir det nog ett brejk och sedan samlas vi och går vidare, säger Hanna Johansson.