Piteå Elits landslagsåkare var 2.38,2 bakom den överlägsna vinnaren Ebba Andersson vid målgång. Och hon var dryga minuten bakom trean Evelina Settlin.

Efter loppet var hon besviken.

– Jag ville väldigt mycket och tyckte att jag var med i huvudet. Jag ville göra jobbet, säger Vinsa som fick slita i det klassiska tiokilometersloppet.

Artikelbild

| Emma Ribom.

– Jag vet att vallarna kämpar hur mycket som helst med skidorna. Men det är inte lätt att pricka helt rätt när det är lurigt före. Det kändes som att snön rullade under skidorna och jag hade svårt att få fäste.

Med inte helt perfekta skidor blev det tuffa bansträckningen ett ordentligt kraftprov.

– Jag var nöjd innan med fästet. Men sedan började det släppa. Jag åkte så fort jag kunde och det räckte till en åttondeplats. Jag får ta med mig att jag kämpade.

Hon har en positiv känsla inför kommande distanser. Torsdagens stafett, lördagens sprint och söndagens masstart.

– Jag ska köra allt. Jag är taggad och det känns bra i kroppen.

Sju sekunder bakom henne korsade Emma Ribom mållinjen som nia.

– Det var tufft. Jag har väldigt slitna luftrör efter VM-veckan i Lahtis, säger Ribom som hade en sjundeplats i masstart som bästa resultat under förra veckans U23-VM.

I de övriga två loppen slutade hon 15:e och 18:e.

– Känslan i kroppen är god och inför övriga lopp hoppas jag på bättre luftrör, säger Ribom som tänker fortsätta tävla trots problemen.

– Jag känner att jag vill ta varje chans att tävla. Tävling är bästa träning – jag kör allt jag kan. Luftrören stoppar mig inte.