Klart: Armbrytning till SM-veckan

Armbrytning gör debut på SM-veckan. Det blev klart under fredagen och därmed är det totalt 20 idrotter som kommer avgöras till våren i Luleå och Boden.

Heidi Andersson, armbrytningsprofil.

Heidi Andersson, armbrytningsprofil.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT

Armbrytning2019-11-22 10:32

SM-veckan i Boden och Luleå kommer att äga rum i Luleå och Boden 25–31 mars 2020.

Under fredagen presenterades ett tillskott till SM-veckan. Armbrytning kliver in och gör därmed debut i tävlingssammanhanget.

– Med SM-veckan vill vi synliggöra idrottsrörelsens mångfald. Armbrytning gör debut på SM-veckan och det är alltid roligt att kunna erbjuda ytterligare en ny idrott för SM-veckan-publiken och TV-tittarna, säger Maria Hallberg, Riksidrottsförbundets projektledare för SM-veckan i ett pressmeddelande.

När SM i armbrytning, som då låg utanför SM-veckan, avgjordes i Helsingborg i våras var det på ett ungefär 300 deltagare, i de olika vikt- och åldersklasserna, som gjorde upp. Det kommer alltså brytas en hel del arm i Luleå Energi Arena i mars.

I och med att armbrytning läggs till på SM-veckans program är det nu totalt 20 olika idrotter som kommer avgöras i Luleå och Boden till våren.

– Det känns kul att publiken får möjlighet att uppleva den bredd som finns inom svensk idrott då en intressant mix av utomhus- och inomhusidrotter tävlar på våra arenor. Nu lägger vi de sista pusselbitarna och kan snart presentera ett fullständigt dagsprogram, säger Sandra Ottosson, huvudprojektledare SM-veckan Luleå/Boden i pressmeddelandet.

Beslutet om vilka idrotter som erbjuds att vara med på SM-veckan tas av Riksidrottsförbundet och Sveriges television tillsammans med värdstaden.

Heidi Andersson.
Heidi Andersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!