Målsättningen inför säsongen var att knipa fjärdeplatsen. Inför den sista matchen fanns möjligheten att toppa den ambitionen. Men då krävdes en seger mot Crime City från Malmö. Ett lag med något mer tyngd och fart än Luleå.

Precis som väntat blev det en fysisk uppgörelse. Men Luleås spelare hamnade för ofta på fel sida av vad det som domarna accepterade och drog på sig kostsamma utvisningar. Övertag som gästerna utnyttjade hänsynslöst.

I halvtid stod det 40–108 och uppförsbacken var brant.

Artikelbild

| Tufft. Det var hårda tag när Luleå och Malmölaget krigade om tredjeplatsen.

– Malmö är ett bra lag och det blir tufft att hämta in ett sådant underläge. Sedan hjälpte inte utvisningarna oss och då drar siffrorna iväg, säger Linda–Maria "Killyn" Krekula.

Även om Luleå ryckte upp sig i den andra perioden så fortsatte Malmölaget att plocka poäng och vann till slut med 198–108.

Efteråt var det ändå ganska nöjda miner i Luleålägret då det redan inför matchen hade säkrat fjärdeplatsen och var klara för spel i SM i Norrköping den 9–10 juli.

– Lite besviken känner man ju sig ändå, vi gick ju in för att bräcka vårt mål i dag. Samtidigt är vi jättenöjda med vår säsong, säger Linda-Maria Krekula.

Artikelbild

| Formtoppad. Linda-Maria Krekula gjorde säsongens bästa match när det var som viktigast.

Den platsen säkrades på lördagen när Luleå besegrade Stockholm med förkrossande 219–89. En dag då allting stämde.

– Vi gjorde en jättebra match. Vi spelade väldigt samspelt och fick till både offensiven och det defensiva spelet. Då var det vi som krossade istället, säger Linda-Maria Krekula och skrattar.

Artikelbild

| Svårtstoppad. Luleå hade svårt att få kontroll på Crime Citys jamer och utvisningarna hjälpte inte laget.

Hur var känslan efteråt, när det stod klart att ni hade säkrat fjärdeplatsen?

– Mest lättnad, för mig i alla fall. Jag tror att många var ganska nervösa inför gårdagens match (läs lördag), men det kändes som en ganska uppsluppen stämning efteråt. Mycket glädje.

Artikelbild

Jamern var en stark bidragande orsak till det då hon åkte hem poäng efter poäng och blev efteråt utsedd till dagens bästa spelare, publikens val.

– Jättekul, det var nog min bästa match den här säsongen också så roligt att få den uppskattningen.

Artikelbild

På söndagen mötte de ett lag som var starkare defensivt och då blev det svårare för Linda-Marie Krekula att hitta fria ytor att åka på.

Helgens avslutningsmatch var också den sista i elitserien den här säsongen. Men för Luleå väntar SM senare i sommar. Där är målsättningen hög.

Artikelbild

– Det är ju första gången som det blir som ett slutspel för elitserielagen så det blir roligt. Vi ska träna hårt och göra vårt bästa för att knipa en medalj, säger Linda-Maria Krekula.