Senaste säsongen spelade Massamba med schweiziska Lions de Genève som förlorade ligafinalen i våras. Guarden har utöver der vunnit guld i nästan varje land han har spelat i och den listan kan göras lång. Bulgarien, Polen, Cypern, Kosovo och Tjeckien är några av länderna han har spelat i.

– Det känns skönt att ha skrivit på. Jag har alltid velat spela för Luleå sedan Plannja-tiden och nu får jag chansen att göra det. Jag har pratat med Mosesson och många lag utomlands och jag är glad att det blivit klart nu, säger Thomas Massamba i ett pressmeddelande.

Thomas Massamba har under en längre tid varit startande point guard i det svenska landslaget och har gjort 115 A-landskamper. Nu längtar han efter att få ha Luleåpubliken i ryggen under 2018/2019

– Luleå är ett topplag i Sverige som alltid har målet att vinna SM-guld. De satsar hårt varje år, lägger ned pengar och publiken är helt annorlunda. Publiken brinner för basket på ett annat sätt än i övriga Sverige. De vill ha show, att deras lag ska vinna och försöker hjälpa till. Publiken är fantastisk och en sjätte spelare för laget, säger han i pressmeddelandet och tillägger:

– Luleå är kanske den mest professionella klubben i Sverige. När man spelar mot Luleå så vill man verkligen vinna. Under finalserien 2017 blev jag väldigt väl bemött av BC Luleå och sen har jag också en spion i min bror Brice som berättat hur professionell klubben varit mot honom.

Texten kommer att uppdateras.