Klart: Luleåbacken ska spela JVM

Precis som förväntat blev Luleå Hockeys stjärnskott Nils Lundkvist uttagen till den svenska landslagstruppen som ska spela JVM.

Nils Lundkvist, Luleå Hockey.

Nils Lundkvist, Luleå Hockey.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Ishockey2019-12-04 13:27

Nils Lundkvist var med och spelade turneringen förra gången det begavs sig och är ett givet inslag i den svenska juniorlandslaget som ska spela JVM i Tjeckien vid årsskiftet. 

Piteåsonen Lundkvist har dessutom haft en kanonsäsong i Luleå Hockeys tröja denna säsong. Han var också det första backnamnet som huvudcoachen Tomas Montén presenterade under onsdagen. 

– Var med och spelade JVM ifjol och gjorde det bra där som ett år yngre. Hade väl en säsong ifjol som var lite upp och ner innan han kom till JVM men efter det tycker jag att han lyfte rejält i Luleå. Har ju varit en av Luleås absolut bästa backar fram tills nu, både poängmässigt men även spelmässigt. Spelar väldigt mycket och får mycket förtroende så det känns klockrent att "Nisse" är med, säger Tomas Montén. 

Övriga backar som blev uttagna är Adam Ginning, Philip Broberg, Mattias Norlinder och Tobias Björnfot. Ytterligare två backar ska tas ut innan JVM spelas. 

– Vi kommer att lämna två platser öppna just nu och de ska tillsättas innan vi drar ner till Tjeckien, säger Montén.

Luleå Hockeys jättetalang Noel Gunler, som gjort 7 poäng (2 mål, 6 assist) på 22 matcher i SHL blev inte uttagen under onsdagen. Han har dock en chans att komma med längre fram då man även lämnar en plats öppen på forwardssidan. 

– Tolv namn får ni idag. Det betyder att vi kommer vänta med den sista forwardsplatsen till längre fram, säger Tomas Montén. 

Arvidsjaurfostrade Nils Höglander blev däremot uttagen på forwardssidan. 

– Han var väldigt nära att komma med ifjol och var en av de sista som fick lämna då. Har fortsatt sin utveckling i Rögle. Spelskicklig, väldigt kvick och innovativ. En spelare som kan göra det oväntade men som även vill vara en ledande spelare.

Sveriges JVM-trupp

MÅLVAKTER
1. Jesper Eliasson
30. Hugo Alnefelt
35. Erik Portillo

BACKAR
4. Adam Ginning
5. Philip Broberg
6. Mattias Norlinder
7. Tobias Björnfot
27. Nils Lundkvist

FORWARDS
10. Alexander Holtz
11. Samuel Fagemo
15. Oskar Bäck
18. Lucas Raymond
20. Nikola Pasic
21. Nils Höglander
22. Karl Henriksson
23. Albin Eriksson
25. Linus Öberg
26. Jonatan Berggren
28. Jacob Olofsson
29. Linus Nässén

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!