Den målglada anfallaren fick efter fjolårets säsong inte någott nytt kontrakt påskrivet med den förra klubben IFK Luleå och efter det var framtiden varit oviss.

Ghananen ville gärna stanna i Norrbotten och därav kopplats ihop med både Boden och Piteå IF.

Så sent som förra veckan kunde Sporten berätta om Bodens samtal med Tetteh Komey men nu är klubbadressen klar och det blir inte Boden.

Artikelbild

| Nu blir det tillbaka till den röda Piteåtröjan.

Istället för Boden återvänder Komey till sin gamla klubb Piteå IF.

– Tetteh är på denna nivå en klasspelare som kan avgöra matcher på helt egen hand när matcher står och väger, säger sportchefen Jens Hedström i Piteå IF:s pressmeddelandet och fortsätter sedan:

– Det har nog inte undgått någon att Tettehs stora styrka är hans målskytte. Vi får även en rutinerad spelare som kan avlasta och sprida lugn till våra unga spelare. Att Tetteh väljer oss före andra klubbar högre upp i seriesystemet ger såklart en bra känsla att han tror på det vi håller på att bygga och visar att han fortfarande känner mycket för klubben, vilket vi värdesätter, säger Hedstöm.

Anfallaren Komey spelade tidigare i Piteå men åren 2013 till 2016 och hade under den tiden Jens Hedström som tränare istället för sportchef.

Nu blir det däremot Jeppe Mauritzson som har närmast kontakt med spelaren och även den nya tränaren lovardar nyförvärvet.

– Fantastiskt att vi i hård konkurrens lyckas knyta till oss en av seriens absolut bästa spelare. Tetteh är en oerhört stark spelaren som kan göra mål på många olika sätt, närsomhelst och mot alla typer av motstånd. Att Tetteh dessutom varit i PIF tidigare och känner flera spelare och personer runt laget gör att startsträckan blir minimal, säger Jeppe Mauritzson till Piteå IF:s hemsida.

Anfallaren sägs enligt pressmeddelandet vara invärvad för att ersätta Piteå IF:s målspruta från förra året, Joel Edström, som nyligen klev ner till Lillpite IF i division fyra.

Förra säsongen gjorde Tetteh Komey 23 mål för IFK Luleå i division två.