18-årige Islam Burman slog igenom under 2017 trots att IFK Luleå åkte ur division 1. Innermittfältaren fick förtroende och spelade till sig en ordinarie plats i startelvan. Dock infann sig en del skadebekymmer för talangen under säsongen.

Men andra klubbar har fått upp ögonen för talangen, och nu har Islam Burman tagit hjälp av den tidigare IFK Luleå-tränaren, Anders Wallerström, i sin jakt på ny klubb.

Wallerström har iklätt sig en roll som rådgivare till den unga adepten.

– Som jag ser det är Islam den mest talangfulle, för sin ålder, i hela division 1. Jag tycker det är välförtjänt att det finns klubbar som har fått upp ögonen för honom, säger Wallerström.

Burman visade under säsongen att han är en spelare med bra teknik, rapp i tanke och fötter och en bra blick för spelet.

– Jag har en känsla av att Burman kan gå långt, han har grymma förutsättningar, säger Wallerström.

Under januari kommer norrbottningen åka ner till Västerbotten för att bekanta sig med division 1-klubben, Team Thorengruppen, som slutade på en sjundeplats i tabellen 2017.

– Han kommer att åka ner i början av januari och provspela och bekanta sig med klubben. Det blir några dagar så får vi se vad som händer, säger Wallerström.

Finns det andra klubbar som är intresserade?

– Jo, det finns andra som visat intresse och kommit med förfrågningar. Men av respekt mot de klubbarna kan jag inte säga vilka de gäller.

Superettan?

– Det är en superettanklubb som kommit med förfrågningar, men det finns inget konkret, säger Anders Wallerström.

Islam Burman går sista året på fotbollsgymnasiet i Luleå, vilket skulle innebära ett skolbyte vid eventuell flytt. Det är alltså många bitar som ska falla på plats för att Burman ska flytta, och en fortsättning i IFK Luleå är inte helt otänkbar.

– Det är inte omöjligt att han blir kvar i IFK Luleå. Men det är nu i januari det kommer börja hända saker, säger Anders Wallerström, rådgivare till Islam Burman.

Sporten har sökt Islam Burman för en kommentar.