Han sköt Piteå till kvalserien med två mål i den avgörande 2-1-matchen mot Kallinge.

– Visst kan man tycka att vi slarvade bort kvalserien. Vi var inte sämre än de andra lagen, men det som inte kommit fram och det folk bör tänka på är att vi möter i stort sett bara heltidsproffs i de andra lagen samtidigt som alla i Piteå har vanliga arbeten vid sidan om hockeyn. Under en kort kvalserie med mycket resor blev vi tröttare än de andra och då kom också misstagen, kommenterar Tornberg.

– August är ytterligare en i raden av spelare som utbildats till en färdig toppspelare i Piteå. Visst är det tråkigt att tappa honom, men vi kan inget annat göra än att önska lycka till i Björklöven. En spelskicklig offensiv och defensiv right-back som ersätter honom är inget man hittar i en handvändning, säger Piteås sportchef Jonatan Glader.

August Tornberg spelade i Luleå som junior men värvades till Piteå från Boden 2011.

Efter fem matcher upptäcktes en svår nackskada och det blev operation omgående. Han missade hela den säsongen men kom igen och svarade för en kanonsäsong och värvades till Kallinge. Efter en halv säsong i Kallinge flyttade han hem till Norrbotten och Kalix varifrån Piteå värvade honom igen. Senaste fem säsongerna har Tornberg spelat i Piteå.

I Björklöven återförenas han med Simon Åkerström. Grabbarna spelade i samma backpar i Piteå i slutet av säsongen 2015/16.

– Jag håller tummarna för att Piteå ska få ett bra lag som kan kämpa om en allsvensk plats i fortsättningen också. Hoppas och tror det, säger Tornberg.

Piteås trupp i dagsläget: Viktor Nilsson, David Selberg, Isak Ahrling, Olov Lundkvist, Carl Becker, Jonathan Harju, Joakim Högberg, Simon Nilsson, David Pettersson, Måns Lång och Alexander Selin. Harju och Högberg har option inskrivet i sina kontrakt där de kan lämna.