"Kommer mullra framåt våren"

Här är Sportens Jesper Sandberg och Kent Vikströms snabba tankar efter matchen mellan A3 Basket och Luleå Basket.

Luleå Basket förlorade mot A3 Basket.

Luleå Basket förlorade mot A3 Basket.

Foto: Johan Löf

Basket2019-10-03 21:38

Timeout räddade upp mardrömsstarten

Robin Sandbergs första timeout blev livsviktig för Luleå Basket. Innan den fick inte Luleå varken stopp på Umeås nyckelspelare eller igång sitt eget spel. Man blev överkörda under korgarna men efter justeringarna fick publiken se ett helt annat LBBK. 

Stark upphämtning

Stark ändå att Luleå kunde komma tillbaka in i matchen efter den svaga starten. Det är den delen av spelet som laget får ta med sig från den här matchen. 

Lång säsong

Man ser att det finns kvalitéer hos Luleå Basket. De blandar och ger lite för mycket nu i inledningen på säsongen men när väl spelet kommer att sätta sig så kommer de att mullra framåt våren när det hela ska avgöras. Lägg till att WNBA-stjärnan Natisha Hiedeman ansluter snart.

Luleå Baskets tre bästa spelare mota A3 Basket:

1. Ivey Slaughter. Skakig inledning på matchen men klev fram och tog ansvar. Tog laget tillbaka i matchen och utan Slaughters insats hade det kunnat sluta ännu värre för Luleå Basket. Levererade 19 poäng och tog 12 returer. 

2. Milica Jovanovic. Satte viktiga poäng och visade hur nyttig hon kommer bli för laget under kommande säsong. 

3. Santa Baltkojiene. Försökte göra spelen lite väl snyggt och gjorde en del missar. Blandade och gav men stod för sju assist och jobbade hårt. En av de Luleåspelare som visade mest hjärta i derbyt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!