Skippern Anna Hasselborg, 28, Sara McManus, 26, Agnes Knochenhauer, 28, och Sofia Mabergs, 24, har blivit kompisar genom curlingen. För åtta år sedan blev de tre förstnämnda juniorvärldsmästare, men spelade sedan i olika lag.

Efter OS i Sotji, där Knochenhauer var reserv i Margaretha Sigfridssons silverlag, bestämde de sig för att dra ihop ett eget lag.

Redan nu har kvartetten nått OS-final.

Det är sjukt. Vi hade absolut inte oddsen med oss när vi gjorde det, men vi sade att det finns en chans, sedan fixar vi OS och nu är vi i final.

"Extremt fort"

TT: När kände ni att ni började få hugg på världstoppen?

Det var ganska tidigt på vår andra säsong. Vi hade lite kämpigt första säsongen, men det har gått extremt fort. När vi väl började slå de bättre lagen som ligger topp fem så kände vi att det kunde vi fortsätta göra, säger McManus om laget som i Sverige representerar Sundbyberg, nordväst om Stockholm.

Själv är hon från Gävle och förklarar deras "jäklar anamma" som storheten med kompislaget.

Vi har en jäkla vilja. Vi satte ihop det här laget för att vi ville bli bäst i världen. Vi har lyckats ganska bra hittills så nu är det bara att fixa den där sista segern, säger hon.
Vi håller inte alltid sams, men ser till att respektera varandra. Vi tänker alltid "är det här något som gör laget bättre, är det här något att ta upp?". Sedan ser vi till att ta det med den personen som det berör.

Hittat rätt attityd

Internationellt har laget sedan tidigare två EM-silver, 2016 och 2017.

TT: Vad har ni lärt er från de två finalförlusterna?

Vi har lärt oss hitta den attityd som vi vill ha, på EM kände vi att vi blev lite för lugna. Vi är ett lag som trivs ganska bra när det får vara lite hetta, så där insåg vi att vi behöver rycka upp oss lite och ha lite mer energi. Sedan handlar det om erfarenhet, att man ska vara lite skarp i hjärnan vad gäller det taktiska.

Svenskorna förlorade två matcher i grundserien, en av dem mot finalmotståndaren Sydkorea som också är ett kompisgäng som kallas "Garlic girls", de kommer från en region i landet där det odlas vitlök.

De spelar ett extremt offensivt spel. Vi ska bara passa oss för det och se till att följa vår matchplan, säger Sara McManus som har sin pappa, fotbollsprofilen Stuart (tidigare Örgryte och Gefle) på läktarplats.
Det är magiskt. Vi har så många supportrar här och det är bara en som saknas och det är min sambo, men han har stöttat mig så himla bra hemifrån. Det är jättekul att ha alla här.