Elina Öhman upplevde en tung avslutning på 2017. När Sporten träffade henne hemma i Älvsbyn under juluppehållet var hon dock fast besluten om att återställa ordningen i den amerikanska proffsserien ISOC.

– Nog tror jag att det kommer strax. Det gäller bara att hitta rätt – jag är taggad och det finns fortfarande många poäng att tävla om, sa hon bland annat i intervjun. Läs mer här!

Men under den senaste helgens tävling fortsatte eländet. Under den första av helgens två deltävlingar i Canterbury Park, Shakopee, Minnesota, var olyckan var framme. Elina Öhman hamnade utanför banan i finalen och krockade med en lyktstolpe. Smällen blev så pass kraftig att hon fick lämna helgens ISOC-tävlingar redan innan den första deltävlingen var avslutad.

Artikelbild

| Elina Öhman, skotercross.

– Jag fick en hjärnskakning och fick sy några stygn, skriver hon på sin officiella Facebook-sida.

Olyckan gjorde även att hennes chanser att försvara fjolårets totalseger i ISOC-serien minskade avsevärt. Öhman, som låg trea inför tävlingarna i Canterbury Park, tappade till sjätte plats.

Upp till ledaren Megan Brodeur skiljer det helt plötsligt hela 74 poäng – ett avstånd som kan bli svårt att ta ikapp. Speciellt eftersom att Pro AM-klassen har dominerats av kanadensiskan Brodeur, Öhman och norskan Malene Andersen – en trio som är snäppet vassare än övriga i världstoppen.

I fjol vann Elina Öhman 14 av 16 deltävlingar. Men trots det säkrades ISOC-segern först under den sista tävlingshelgen på grund av den tajta poängfördelningen mellan förarna i toppen.

Tio deltävlingar återstår och Öhman får hoppas på att hennes konkurrenter också har mindre lyckade helger framför sig. Annars blir uppgiften att återupprepa fjolårssuccén troligen mycket svår.

Hur länge hjärnskakningen håller henne borta från tävlingsbanan är oklart. 19–20 januari väntar deltävling sju och åtta i Deadwood, South Dakota.

I herrklassen ligger hennes sambo Petter Nårsa, Moskosel, femma i sammandraget efter att ha klivit upp på pallen som tvåa i helgens första deltävling. Däremot blev inte den andra deltävlingen lika lyckad – där slutade han sist i finalen (15:e plats).

Piteås Johan Lidman ligger åtta i totalen efter en sjätteplats i första deltävlingen och en elfteplats i den andra.