Från Nairobi till Piteå.

På Piteå motorstadion vajade en svensk, finsk, norsk och kenyansk flagga.

17-årige TejasHirani hade åkt långt för att tävla under SM-veckan.

Artikelbild

| Välbesökt. Piteå Motorstadion var välbesökt när det bjöds på rallygodis för alla motorintresserade.

Han besökte ett motorsportevent i Jamhuri Park när han var nio år. Sedan blev han inbjuden att testa go kart och fastnade. I fjol var Hirani den första kenyanen någonsin att köra värstingserien i rallycross-VM.

Då blev han också inbjuden av en av sponsorerna att köra rallycross-SM i Sverige i klassen supercarlites. Bilar med max 320 hästkrafter, originaldämpare och fyrhjulsdrift.

Nu står vi här i det stora tältet, som samlar flera av tävlingsbilarna, efter finalheatet som slutade i en plogkarm sedan hemmaföraren Jonas Ökvist välkomnat honom till Norrbotten.

Halva framspoilern är borta på hans Ford Fiesta, men trots sistaplatsen i finalen så visade han klass.

Artikelbild

| Trea. Kalixföraren Mikael Sandberg höll nerverna i styr och slutade trea i supernationell efter tvåan Dennis Bergström och segrande Mattias Ohlsson, Bollnäs MK.

I sitt semifinalheat gick Hirani på ytterspår ur första kurvan, klarade sig med ett par decimeter från att bli knuffad – och drog iväg som en raket. Han vann överlägset och fick startspår ett i finalen.

– Det här var mitt första race på snö. Kul, men kallt, säger 17-åringen till Norrbottens-Kuriren.

Artikelbild

| Fyra. Piteåföraren Jonas Ökvist slutade fyra i super car lites efter att ha kört kenyanen Tejas Hirani till skogs.

Målet är att köra hela SM-serien på is den här vintern som en förberedelse inför hans större ambitioner.

– Jag vill bli världsmästare i rallycross.

Artikelbild

| Full fart. Piteå Motorstadion lockade storpublik under söndagen och det blev en fin avslutning på SM-veckan.

Hur är det att köra på is jämfört med sand och grus?

– Ett annorlunda grepp och det kräver en annan typ av körning.

Artikelbild

| Teamet. Tommy Jakobsson, Luleå MS, och Peter Johansson, Morjärvs MS, njöt av bensinångorna och de vassa isdubben under SM.

Hur som helst en solskenshistoria och det visar också hur idrotten förenar.

Men alla håller inte sams. Höstens stora motorbråk i länet har handlat om Piteåföraren Dennis Bergström, som förlorade sin SM-medalj på grund av att Älvsbyföraren Mats Öhman inte fick poängavdrag när han fick stopp i maskineriet och aldrig rullade över startlinjen, men fick poäng som att han hade gjort det. Resultatet blev att Öhman petade ner just Bergström från medaljplats, som väljer att lägga sommarens rallycross-satsning på hyllan och dessutom drar han in all sin sponsring till serien. Riksidrottsnämnden valde att aldrig ta upp fallet i och med att motorsportens disciplinnämnd inte behandlat ärendet juridiskt riktigt.

Artikelbild

| Full fräs. Mikael Sadnberg tvekade inte på gasen i supernationell-klassen utan spettade på rejält i finalen.

Under söndagen gjorde Bergström förmodligen sitt sista race på ett tag framöver. Bergström kom tvåa i supernationell med sin Lexus efter den överlägsna segraren Mattias Ohlsson, Bollnäs, som lämnade finalfältet bakom sig i sin BMW. Kalixföraren Mikael Sandberg kom trea i sin Ford.

– Det här var en revansch efter allt som hänt, säger Bergström.

Artikelbild

| Prispallen. Mattias Ohlsson, Bollnäs, vann supernationell före tvåan Dennis Bergström (t.h), Piteå, och trean Mikael Sandberg (t.v).

Antar att det här ger blodad tand och kanske en fortsättning trots allt?

– Nej. Jag kommer inte att köra rallycross i sommar. Nu ska jag iväg med sonen på go-kart-läger i Spanien, säger Bergström.

Artikelbild

Jag hoppas att han ändrar sig och att svensk motorsport fått sig en tankeställare. Regelverket är till för att följas – och det går alltid för disciplinnämnden att be om ursäkt i efterhand. Förutom att de förlorar en duktig förare så tappar de också pengar när Bergström drar in sin sponsring.

På näthinnan har jag också lördagens fristilssprint i längdskidor. Det handlar inte om någon vinnare utan att de också, skidåkarna, bara är människor av kött och blod även om vi medier ibland haussar upp dem till något gudomligt. Charlotte Kalla diskuterade sitt semifinallopp med tränaren Magnus Ingesson när hon fick syn på lagkamraten Jennie Öberg, som grät efter att ha blivit överkörd i finalen. Kalla torkade tårarna på sin lagkamrat och gav henne en kram.

Piteå kommun har stått för ett fantastiskt arrangemang – och det är bara att lyfta på mössan. Tack för SM-veckan!