Spelbolaget Nordicbet har släppt sina odds för vilket lag som ska ta hem segern i division 2. I norrgruppen är det enligt oddsen Kiruna AIF som är favoriter, tätt följt av Bodens HF.

– Jag kan förstå det. Vi gick ju bra i DM när vi mötte Boden, Kalix, Kiruna IF och Piteå. Vi har ju spelat bra så det är ju inte så konstigt i sig. Men det är väl egentligen Boden som borde vara favoriter kan jag tycka, säger assisterande tränaren Björn Sipuri.

Eftersom att många av spelarna i Kiruna jobbar skiftgång har de inte möjlighet att träna så ofta som exempelvis Boden gör.

– Vi har inte tränat i samma utsträckning utan vi kör tre gånger i veckan och Boden kör fem och har höga ambitioner om att ta sig tillbaka så jag får nog säga att de är favoriter.

Kiruna har bland annat stärkt upp laget med Oskar Fredriksson som producerat hos rivalen Kiruna IF.

– Han var ju skyttekung i division 1 så han kommer vara viktig. Men egentligen har vi fyra starka formationer som alla kan producera framåt och göra mål så på pappret och spelmässigt har det sett bra ut.

– Vi gick ju rent i serien förra året. Men det är ju skillnad på division 2 och 3, nu kommer vi ju möta starkare motstånd och kommer nog få jobba hårdare än förra säsongen. Men vi har ett bra lag, vi har fått in en del nyförvärv så vi har ett starkare lag än vi hade förra året.

Vad är målsättningen?

– Delmålet som vi har är egentligen att gå till alltvåan och vara bland de fyra bästa. Sen få r vi ta det därifrån men det är klart att vi alltid går ut för att vinna i allt vi är med i, annars är det ingen idé att hålla på.