På söndagen går luftgevärskytten Emil Johnssons dröm i uppfyllelse. Då gör han sin första tävling på världscupscenen och det blir på klassisk mark.

– Jag tror de byggde den inför OS 1972. Den är riktigt fin, säger gällivareskytten som befinner sig på Olympiastadion när Kuriren ringer.

I fjol tog 25-åringen dubbla SM-guld på seniorsidan, men den här säsongen har börjat tyngre. De senaste tävlingarna är han inte alls nöjd med och inför världscupdebuten och en förklaring kan vara den nya utrustningen.

– Jag bytt till en måttsydd jacka och byxor. De är mycket hårdare till en början och jag får ju bättre balans, men de har nästan varit för styva så att jag inte har fått ut avslappningen och andningen. Men det har känts bra på de senaste träningarna, så det kan nog bli riktigt bra det här.

Emil Johnsson tävlar i 50 meter helmatch och då det är den första VC-tävlingen har han inte satt upp något placeringsmål.

– Jag är mest så lycklig över att få vara här. Jag vill hålla en bra poäng, sedan får vi se hur långt det räcker. På söndag är det elimineringen och den räknar jag med att gå vidare från, annars blir jag riktigt besviken.