Det vankas SM-vecka i Luleå med första paddeltag på söndag. Alice Sjömark, Luleå Kajakklubb, har vunnit medaljer på både SM och NM tidigare. Nu väntar hemma-SM och formen är där den ska.

– Jag känner mig i väldigt bra form, jag tog personligt rekord för någon träning sen på 200 meter och det känns ju bra så nära inpå SM, säger Sjömark.

Alice Sjömark har, tillsammans med Elina Lineruth, skördat stora framgångar i K2-besättning genom åren. Och duon kommer även till start tillsammans i årets SM.

Artikelbild

– Vi har haft väldigt bra med framgångar de senaste åren och vi är båda två i väldigt bra form nu så jag hoppas att det kan bli någon medalj, vad det blir får vi se, säger Sjömark, som tävlar i seniorklassen.

Ett SM som alltså går på hemmaplan.

– Det är väldigt kul att det är dags för Luleå att arrangera, det har varit ganska många år sedan vi gjorde det. Jag tror det kommer bli bra, fint väder och upplagt för succé, säger Sjömark.

En annan Luleåkanotist som ska vara med i SM är 11-åriga Johanna Djärf, som trots sin ringa ålder har en viss rutin från SM.

Artikelbild

– Jag har varit med min bror tre år förut. Jag ska köra miniorloppen, jag får inte vara med i själva SM eftersom jag är för ung, säger Djärf.

Ett av miniorloppen är ett minimaraton där ungdomarna startar från stranden och paddlar ungefär 1 000 meter.

– Det är kul att vara på vattnet och paddla. Visst är det jobbigt ibland när man paddlar långt, men jag tycker faktiskt allt är roligt, säger Johanna Djärf.