Det kändes som en typisk premiär. Två lag som gav allt i närkamperna och sprang på bollar som var omöjliga att nå då kvalitén på passningarna lämnade mer att önska.

Ett slumpmål i den 23:e minuten löste dock upp knutarna på premiärnerverna. Och det kom genom lagkaptenen Edward Prugh som drog iväg ett skott utanför straffområdet.

– Bollen kommer fram till mig och jag testar ett skott som tar på en fot och styrs förbi målvakten. Lite tursamt, säger målskytten.

Artikelbild

| Kvitteringen. Rasmus Eriksson gick mellan mittbackarna och sköt in 2-2.

Efter målet var det som att pressen på axlarna släppte och Boden började spela ut. Minuten efteråt väggspelade sig Oscar Stjernquist och Josh Bragg igenom försvaret, men målvakten vann den avslutande duellen med Bragg.

– Det är så vi ska spela, då blir vi farliga. Tyvärr lyckades vi inte göra det tillräckligt bra i dag, säger Oscar Stjernquist.

Det skulle däremot komma mer från mittfältaren.

För i den andra halvleken var det han som höll sig framme när Adam Johnson kom lös på kanten och spelade in en passning, snett bakåt i straffområdet. Stjernquist löpte in i straffområdet, mötte bollen med foten och placerade in den vid den bortre stolpen.

Artikelbild

| Träffad. Bodenmålvakten Matthew Silva blev skadad under tilläggstiden, vilket var orsaken till den långa matchen.

– Ett fint mål. Jag har all tid i världen och det blev ett ganska enkelt mål.

Där såg det också ut som att matchen var i hamn. 2–0, 13 minuter in i andra halvleken, och med full kontroll på Valbos kontringsförsök.

Artikelbild

| Målglatt. När Oscar Stjernquist prickade in 2-0 såg det ut som att segern var bärgad.

Men det skulle ändras.

Valbo reducerade till 2–1 i den 65:e minuten efter en frisparksvariant, just utanför straffområdet, och i den femte tilläggsminuten kom sedan kvitteringen efter ett misstag i backlinjen. En långboll där Valboforwarden gick mellan backarna och avslutade kliniskt vid stolproten.

Artikelbild

| Matthew Silva, målvakt.

– Vi slutar ju helt att spela sista 20 minuterna och väntar bara in dem. Det enda de har är den där långbollen och ändå lyckas de vinna. Det är för dåligt, säger Oscar Stjernquist.

Edward Prugh hade gått av planen när kvitteringen kom, men förklarade det som oacceptabelt.

Artikelbild

| Kieren Conibear-Trathen, mittback.

– Du måste kunna stänga matcher i den här serien för att vinna. Vi har pratat igenom vad som hände och det kommer inte ske igen, säger lagkaptenen som precis som mittfältaren Josh Bragg lämnade matchen med en skada.

– Det ska inte spela någon roll. Både Kevin Roberts och David Selini kommer in och gör det väldigt bra. Men som lag får vi inte tappa en 2–0-ledning, säger Edward Prugh.

Hur allvarlig är skadan?

– Jag har haft problem hela veckan och gick kanske på lite för tidigt. Jag hoppas kunna vila muskeln ett tag och spela nästa helg.