Det borde ha varit idel hyllningsord efter matchen från Bodentränaren Stewart Gibson. Talangen Ludvig Karlsson, född 1996, gjorde sin första match från start och låg bakom det mesta offensivt. Lagkaptenen Edward Prugh gjorde hattrick och slog till med ett mål från 40 meter och längst fram vann Adam Johnson alla bollar.

Men tränaren var allt annat än nöjd.

– Vi spelar bra stundtals, men när vi är dåliga är vi sämst på planen, säger Stewart Gibson.

Framförallt är han kritisk till hur spelarna agerade på fasta situaitoner. Två av målen i den första halvleken kom efter en hörna och vid 2–2, förlorade de en man mot man-duell i straffområdet.

– Vi har tränat och pratat om det hela förra säsongen och den här säsongen. Men det är en sak att träna på det, på match måste du visa lite inställning och det är en punkt vi måste bli bättre på om vi ska vara ett topplag i division 2.

Frammåt hade han desto mer att glädjas över. Som Edward Prughs första mål när han drog till från 40 meter och fick se bollen stiga hela vägen.

– Han fick perfekt vind och gjorde nog årets mål redan nu. Det är bland de snyggaste fotbollsmål som jag har sett, berömde tränaren.

Ludvig Karlsson gjorde 2–0 och spelade sedan fram Edward Prugh till ytterligare två.

– När jag bytte ut Ludvig med tio minuter kvar fanns det inget mer att ta av. Han gav verkligen allt. Kul att se, säger Gibson.

Matchen slutade 5–3 efter att en Ångespelare rensat bollen på Adam Johnson som styrde in den med höften.