Det var till Kiruna IF:s hemsida som Pontus Johansson i torsdags, som skjutit 91 grundseriepoäng i klubben, meddelade att han lämnar gruvstaden och att hans nya förening blir officiell under veckan.

LÄS MER: Nyckelforward lämnar Kiruna IF

Nu har Vimmerby Hockey presenterat den store forwarden.

– Det är en spelartyp som vi kommer att få stor nytta av och som vi länge sökt efter. Samtidigt som han kan spela fysiskt har han drivet och inställningen som gör sin omgivning ännu bättre. Han är dessutom en vass avslutare. Pontus valde Vimmerby i konkurrens med flera av våra konkurrenter, det känns mycket bra att han bestämde sig för oss till slut, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Pontus Johansson.

– Det känns skoj. Det ska bli kul att prova något nytt. Jag har haft en ganska lång diskussion med Daniel (Stolt, VH:s sportchef) och magkänslan kändes till slut helt rätt för Vimmerby, säger Johansson.

Han fortsätter:

– Jag är en hårt jobbande spelare, som försöker bidra med allt jag kan till laget för att vinna matcher. Jag vill vara en bra förebild och ledare för alla i laget. Det ska också bli skoj att bekanta sig med publiken i Vimmerby och jag hoppas att de tycker om min spelstil.