Kanadensaren Jonathan Sigalet står för skägget, hårdheten och de defensiva kvalitéerna. Lite av en Topi Jaakola, som spelade i Luleå för ett par säsonger sedan.

Amerikanen Chad Billins fick chansen direkt i Luleås första powerplay. Det visar också vilken roll tränarstaben vill ha honom i. Pucksäker och ska vara den som levererar förstapass av hög kvalité. Han gjorde en bra insats utan att sticka ut speciellt mycket.

De lirade i samma backpar och det lär komma mer av duon framöver när spelsystemet sitter.

Artikelbild

| Amerikanen. Chad Billins som närmast kommer från CSKA Moskva.

Matchen var absolut ingen höjdare. Luleå tog sin tredje raka seger efter landslagsuppehållet och den hårda träningen verkar ha gjort laget väl. Djurgården va tämligen uddlöst och det var egentligen bara Marcus Sörensens soloprestation till 1–1, som bjöd tillbaka till de få djurgårdarna på plats.

Luleå får tillbaka ett par viktiga kuggar borta mot HV71 på lördag. Robi Jonsson gör comeback efter nästa ett års frånvaro och det innebär minst sagt tuff konkurrens med nyförvärven Sigalet och Billins på plats. Lennart Petrell är tillbaka efter att ha missat tre matcher och det behövs på forwardssidan där Marcus Oskarsson fått chansen i två matcher. Finns det ingen junior som kan ta den uppgiften? Oskarsson hamnade ofta i knä på sina backar.