Efter vinterns ISOC-serie i USA kan Petter Nårsa byta ut skotern mot en rallybil. Det avslöjar han för Sporten.

– Jag är lite intresserad av bilsport och jag får se om jag hittar någon smart väg att flytta över mig till det, säger Petter Nårsa och fortsätter:

– Det är rallycross jag tänker mig i första hand. Och i sådana fall blir det inget halvdant – jag är en sådan som gör saker med full satsning.

Artikelbild

| Fyra. Petter Nårsa hamnade precis utanför prispallen i förra säsongens upplaga av ISOC-serien.

Hur långt gångna är planerna på att byta sport?

– Inte så långt. Det handlar om pengar och flera andra saker som ska falla på plats för att man ska få ihop en satsning. Först ska jag fokusera på skotern och tävlandet i vinter, säger Nårsa och fortsätter:

– Men när jag skrev på för ett nytt år (i vintras) hade jag med i beräkning om att det kan lida mot sitt slut. Vi får se vad som händer framöver.

Det dröjer innan 26-åringen ger ett definitivt besked kring sin framtid inom skotersporten. Först ska han åka över till USA för att försöka förbättra fjolårets fjärdeplats i ISOC-serien.

Artikelbild

| Vinnare. 2017 tog Petter Nårsa karriärens största seger när han vann X-games.

– Det har blivit en del fjärde- och femteplatser genom åren. Vi får se om man kan lyckas ännu bättre i vinter, säger Petter Nårsa som menar att han inte har något problem med motivationen.

Något som ökar hans chanser att lyckas kliva upp på pallen när den amerikanska proffsserien summeras i vår är Tucker Hibberts frånvaro. Amerikanen, som dominerat skotercrossen under de senaste tio åren, har nämligen valt att sluta.

– Det känns lite både och att han inte är med längre. Jag har alltid respekterat honom och han har varit jätteduktig och bra för sporten. Men det är roligt på det sättet att det öppnar upp för ett gäng andra åkare, säger han.

Framför allt för Nårsa och Hentges Racing-lagkamraten Kody Kamm samt Logan Christian och Lincoln Lemieux.

– Vi är ett gäng som verkligen har chans att vinna. Nog har vi haft möjligheter tidigare, men i många år har han varit ett steg före oss. I fjol kunde vi inte rubba honom, säger Petter Nårsa.

I månadsskiftet oktober/november reser Moskoselsföraren över Atlanten för att ladda inför säsongen som inleds den 24–25 november i Duluth, Minnesota.

Den här gången stannar hans sambo Elina Öhman hemma. Öhman, som har avslutat sin framgångsrika skoterkarriär på grund av motivationsbrist, blir kvar i Älvsbyn.

– Det känns lite trist även om jag visste om att jag skulle bli själv i USA när jag valde att skriva nytt kontrakt i vintras, säger Petter Nårsa.