Kalla ska lyfta med hjälp från Norrbotten

Charlotte Kalla väntas få stort stöd från publiken under världscuppremiären. För Sporten berättar hon att hennes fanclub är extra stor i år.

Charlotte Kalla berättar att hon får fint stöd i samband med helgens premiär i finska Ruka.

Charlotte Kalla berättar att hon får fint stöd i samband med helgens premiär i finska Ruka.

Foto: Simon Jakobsson

Längdskidåkning2019-11-28 17:08

Charlotte Kalla bjuder på ett stort leende när hon får berätta om det traditionsenliga stödet från släkt och vänner i samband med världscuppremiären i Finland.

– I år är det fler än vanliga fancluben. Det är 28 personer som kommer hit och ska bo tillsammans i Ruka. Att ha det stödet ute i spåren är glädjande, säger 32-åringen.

Kalla är på gott humör i samband med pressträffen. Hon berättar att de senaste veckorna har gett henne flera fina besked. För bara tre veckor sedan aviserade hon en osäkerhet för sin egen form. Men inför VC-premiären känns allt bättre.

– Justeringarna vi gjorde i träningsschemat har gett resultat. Sedan jag kom på snö har jag fått bättre flyt.

Under Gällivarepremiären blev hon tvåa i tio kilometer fristil och följde upp det med en tredjeplats i den klassiska milen.

– Jag är nöjd med insatsen jag hade, speciellt flytet jag fick i skejtåkningen, säger Kalla som numera vågar hoppas på en bra premiärhelg.

– Jag trivs i Ruka, här är det riktig vinter och tuffa, rättvisa banor. 

Tredagarstouren inleds med klassisk sprint under fredagen.

–  På den har jag inga som helst förväntningar. Jag ska bara åka, ha kul och försöka överraska. Det vore kul att åka mer än prologen (kvalet).

Att storstjärnan Therese Johaug är favorit inför säsongen skriver Charlotte Kalla under på. Men hon räknar med att det kommer vara många som utmanar norskan i vinter. Exempelvis svenskorna.

– Vi visade redan i fjol att många kan vara med där uppe.

Under de senaste veckorna har träningen fungerat bättre för 32-åriga Charlotte Kalla.
Under de senaste veckorna har träningen fungerat bättre för 32-åriga Charlotte Kalla.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!