Ebba Andersson är tillbaka efter sin förkylning och ska tillsammans med Charlotte Kalla och de andra blågula distansåkarna försvara Sveriges färger när världscupen intar tjeckiska Nove Mesto i helgen.

På hemmaplan fortsätter en annan längdstjärna sitt arbete för att bli redo för en comeback i spåren. 20-åriga Frida Karlsson, som slog igenom stort förra säsongen, stoppades från träning och tävling efter en hälsokontroll i början av december. Sedan dess har hon börjat träna ungefär en timme per dag, och samma läge råder fortfarande, säger landslagets läkare Magnus Oscarsson till Aftonbladet.

Vi har en plan, men vi vill inte spekulera i datum, säger Oscarsson till tidningen angående när Karlsson kan vara tillbaka.

Karlsson inväntar just nu svar från nygjorda tester, och resultaten därifrån kommer att avgöra det fortsatta upplägget.

Att det går åt rätt håll vet vi, men hur fort kroppen och dess värden svarar får testerna visa, säger Mia Karlsson, mamma och manager, till Aftonbladet.

Under tävlingsstoppet har Frida Karlsson varit hemma i Sollefteå. I stället för skidåkning har hon bland annat fyllt tiden med att umgås med familjen och att spela fotboll med sina systrar, säger Mia Karlsson.

Frida vill träna och tävla på högsta nivå och att inte få göra det har varit den svåraste utmaningen.