Efter en blytung vår kom vändningen i Franska mästerskapen för Johanna Larsson. Där tog sig 30-åringen tillsammans med belgiskan Kirsten Flipkens till semifinal innan det tog stopp.

Och duon fortsätter rada upp fina resultat. På Mallorca bar det hela vägen till en dubbeltitel i WTA-turneringen Mallorca Open.

– Vi kompletterar varandra bra. Lyfter varandra, peppar och har kul. Det tror jag är väldigt viktigt, säger Johanna Larsson om det framgångsrika samarbetet med Flipkens.

I semifinalen manövrerade duon ut japanskan Shuko Aoyama och Aleksandra Krunic, Serbien. I söndagens final ställdes Larsson/Flipkens mot spanjorskorna Maria José Martinez Sanchez och Sara Sorribes Tormo

Där bröt Larsson och Flipkens motståndarnas serve två gånger i första set och vann till slut med 6–2. I andra set säkrade duon sedan titeln efter 6–4 i en match som var över på 70 minuter.

– Det är alltid roligt att vinna. Vi har haft en väldigt bra vecka och finalen blev som vi hade förväntat oss, säger Larsson.

Ni vann två raka set. Kände ni att ni hade kontroll på matchen hela tiden?

– Kontroll ska man aldrig säga, men vi satt definitivt i förarsätet hela tiden och det är en bra position. Vi var aldrig riktigt under press, även om det kan vända fort, säger Larsson.

Segern var karriärens 14:e dubbeltitel och ett välkommet formbesked inför grästurneringen i Wimbledon, som inleds i juli. Prispengarna låg på närmare 100 000 kronor för dubbelparet. Under sin karriär har bodensaren spelat in närmare 37 miljoner kronor.

– Det är alltid skönt att komma dit med en vinst i bagaget. I dubbeln har det verkligen lossnat för oss, säger hon. (TT)