Med tanke på hur matcherna sett ut i den här SM-finalserien är det förstås inget att förvånas över. På hemmaplan har både BC Luleå och Norrköping Dolphins dominerat stort – även om Peter Öqvist lag hade en alldeles utmärkt chans att avgöra allt på onsdagskvällen i Stadium arena.

Men lagets ledning med solklara 14 poäng åts i kapp av Joakim Kjellbom & Co som kunde vinna en vansinnesgalen rysare över två dramatiska förlängningar. Och nu står vid där – vid en klassisk "game 7" på fredag. Något som få får chansen att uppleva.

Och jag lovar. Det kommer bli en idrottsupplevelse utöver det vanliga. Bortom allt sans och förstånd.

Artikelbild

| Peter Öqvist och BC Luleå kollapsade i säsongens viktigste match. Nu avgörs SM-dramat på fredag.

Luleå energi arena kommer vara ett kokande inferno. Ett gungade, svettigt publikhav som kommer göra allt i sin makt för att bära BC Luleå till det nionde SM-guldet i klubbens historia.

Det blir magiskt. Det blir elektriskt. Det kommer bli helt jäkla galet.

Och mitt i denna monstruösa ljudkuliss ska Mikael Lindqvist, Joakim Kjellbom, Gerry Blakes och alla de andra spelarna i Norrköping Dolphins försöka och prestera säsongens bästa match och sno guldet som BC Luleå ägt i över ett år. Visst är det möjligt. Men jag har så svårt att se det hända. Mycket svårt.

Tom Lidén kommer se vildare ut än han någonsin gjort i sin karriär när han springer ut till spelarpresentationen.

Lille Anton lär vara mer uppumpad än någonsin, Brandon Rozzell kommer bjuda på en oförglömlig dans och Peter Öqvists kavaj ger jag fem minuters livstid. Högst.

Men. Det finns en brasklapp och den är ganska stor sett till vad som hände på onsdagskvällen.

Hur ska BC Luleås alla spelare kunna hämta sig mentalt efter den osannolika förlusten i Stadium arena som de mer eller mindre gav bort efter så många mentala misstag att jag till sist tappade räkningen? Den frågan kan nog inte en hel värld av psykologer svara på.

Det kommer förstås bli tufft och nu är det upp till varje spelare att gå in i sig själv och hitta kraften som behövs för att göra en allra sista kraftansträngning.

Om inte annat kommer de få hjälp av Sveriges största, bästa och mest galna basketpublik. Då är allt möjligt.

Även när demonerna gör sig påminda...