Lina Hurtig svarade för fyra fullträffar under våren, men efter uppehållet hade det inte blivit en enda. Inte förrän på söndagen.

Efter bara åtta minuter nickade 23-åringen in ledningsmålet mot Vittsjö – och lade en viktig grund till segern.

Det är enormt skönt att vinna igen, och att göra mål också. Det betyder mycket för självförtroendet, säger Lina Hurtig.

Rejält revanschsugna

Inte minst efter den oväntade förlusten borta mot jumbon Kungsbacka (1-2) i onsdags. Det var nykomlingens första seger i allsvenskan i år.

Det var en totalt oacceptabel insats från vår sida, som inte får förekomma egentligen. Men vi har pratat en massa efteråt och bestämde oss för att det bara skulle bli tre poäng nu, säger Lina Hurtig.

Inte ens gästernas sena kvittering, i 78:e minuten genom Tove Almqvist, kunde stoppa östgötarna.

Fem minuter senare bredsidade Frida Leonardsen Maanum läckert in segermålet fram till 2-1 – och firade stort med lagkompisarna både på och utanför planen.

Ett fantastiskt snyggt och framför allt viktigt mål för oss. Vi var ju mer eller mindre tvungna att vinna för att hänga med i toppstriden, säger Lina Hurtig.

Loggar ut ibland

Landslagsforwarden fick en hel del speltid under sommarens VM i Frankrike, men hon har också fått kritik från Linköpings tränare Olof Unogård för sina arbetsinsatser i vissa matcher.

Hon har ibland haft en tendens att logga ut från sin arbetsplats och måste bli mer konsekvent i sitt spel. Därför var det så kul att se hur Lina slet hela matchen och verkligen ledde laget, säger Olof Unogård.

Frånsett målet var Hurtig inblandad i ytterligare några farliga lägen, och hon kämpade också starkt i defensiven.

Min form har varit som övriga lagets på sistone. Vi har känts lite trötta i vissa matcher. Men nu var det betydligt piggare ben och jag hoppas det här var starten på något riktigt bra, säger Hurtig.

Före Almqvists kvittering hade även Stina Blackstenius en nick i ribban.

Jag hoppades att det här inte skulle vara en sådan match där vi inte lyckas omvandla vårt spelövertag och alla chanser till mål. Och så kom deras 1-1. Det är starkt av oss att komma tillbaka, säger Olof Unogård.