20-åriga Linn Svahn, förstaårssenior, knep ledningen i sprintfinalen i världscupen i Davos efter att ha spurtat om norska storstjärnan Maiken Caspersen Falla i en backe. Svahn lade Falla bakom sig, drog ifrån – och gick i mål som vinnare.

Det är helt fantastiskt. Planen för dagen var att ta det heat för heat och pressa, och det gick bra. Jag kommer nog att le hela dagen, säger Linn Svahn i segerintervjun efter loppet.

Sundling föll

Världscuptävlingarna i Davos var Svahns första som senior i landslaget – debuten i Falun i våras gick under den nationella kvoten.

Stina Nilsson blev fyra och Jonna Sundling, som ramlade i början av sprinten, slutade sist.

Det var någon som låg lite för nära, jag fastnade, snurrade runt och låg där. Det tar energi när det händer, jag försökte jobba i kapp efter det men det gick inte i dag, säger Sundling till SVT.

Nilsson var trots placeringen nöjd med dagens sprintlopp.

Jag tog ut de krafter jag hade för dagen. Det gick väldigt fort i finalen och jag hade gärna velat att det skulle gå bättre, men i dag räckte det inte, säger hon till SVT.

Hyllas av Nilsson

Stina Nilsson var inte helt överraskad över Svahns seger.

Hon är hur grym som helst och har haft en bra "streak" på de svenska tävlingarna, så det är verkligen kul att hon får till det här också. Det är fel att säga att man blir förvånad, för hon är ju jättestark, men jag tror att det är få som trodde att hon skulle vinna, säger Nilsson.

Moa Lundgren åkte ut i semifinalen.

Inte heller Maja Dahlqvist, som blev trea i sin semifinal, gick vidare till final. Emma Ribom slogs ut i kvartsfinalen.

Rättad: I en tidigare version fick den norska skidåkaren fel namn. Rätt ska vara Maiken Caspersen Falla.