Lucas Wallmark, Carolina Hurricanes

Träningsmatcherna radar upp sig och något av en överraskning var Carolinas 4–1 seger över det förväntade topplaget Nashville Predators. I de röd-vit-svarta återfinns Lucas Wallmark som fick spela dryga 18 minuter. Under den här tiden hann Wallmark inte göra allt för mycket. Två skott på mål och två minuters vila på botbänken efter en hakning var allt som han hann med helt konkret.

Dean Kukan, Columbus Blue Jackets

Columbus mötte under natten mot onsdag Buffalo Sabres i Clinton Arena som ligger i de nordvästra delarna av New York. Matchen slutade med 4–2-seger för Dean Kukans Columbus. Den förre Luleåbacken noterades inte för något poäng i matchen trots att han sköt mest, 3 skott, av backarna i laget.

Anders Nilsson, Vanouver Canucks

Nattens bottennapp. Han har ingen lätt uppgift som det ser ut som på pappret med Vancouvers laguppställning ska tilläggas men det är en klen tröst förmodligen. Hela sex puckar fick Luleåsonen se sig släppa förbi då Edmonton fullkomligt krossade kanadickerna med 6–0. Nilsson räddade 29 puckar vilket gav honom 78,6% i räddningsprocent. Inte de fagraste av siffror för en målvakt.

Oskar Sundqvist, St Louis Blues

Bodensaren fick inte någon speltid och var helt petad ur matchtruppen när hans lagkamrater föll hemma mot dem regerande mästarna Washington med 4–0.

Isac Lundeström, Anaheim

För Lundeströms del var det spelledigt men däremot kom det andra uppdateringar inom ankornas lag. I söndags var ett av stornamnen, Ryan Kesler tillbaka i träning men han ser ut att ha svårt att bli spelklar till premiären. Samma sak gäller den rutinerade forwarden Patrick Eaves enligt Ducks-coachen Randy Carlyle. Vad detta betyder rent konkret för Lundeström är ännu oklart då truppen är 43 spelare stor fortfarande. Men noterbart är att den lokala sajten Anaheim Calling ser Lundeström som ett alternativ både på centerpositionen och forwardsplatserna.

NHL-premiären är den tredje oktober och då ska samtliga NHL-trupper vara bantade och klara med 23 spelare.