Norrserien har försvunnit eftersom lag som bland annat Umeå dragit sig ur inför nästa säsong. Det innebär att fyra serier nu blir tre och det ställer till det för Eskimos då närmaste bortamatch spelas i Arlanda utanför Stockholm.

– Vi har anmält oss till seriespel men vi väntar och ser vilka andra lag som ska vara med. Först då kan vi bestämma om vi kan eller inte så det är fortfarande uppe i luften, säger coachen Tim Foster.

Det nya serieupplägget innebär att bortaresorna skulle bli dyrare än någonsin. Nu letar klubben efter sponsorer som kan hjälpa laget att få spela seriespel för första gången på fyra år. Men även nya spelare.

Artikelbild

| Coachen. Tim Foster och hans Luleå Eskimos har anmält sig till seriespel. Nu hoppas klubben kunna dra ihop tillräckligt med pengar och spelare för att kunna delta.

– Det hänger på två saker innan vi kan säga till hundra procent att det blir seriespel. Om vi kan hitta pengar till alla bussresor och tillräckligt med spelare. Du behöver minst 30 men gärna mellan 40-50 spelare för att klara den här tuffa serien och just nu är vi 25 stycken.

– Det är inte som i basket eller hockey där du kan klara dig med 20 spelare.

Klubben har fram till i april på sig att få ihop ekonomin och spelarna som krävs. Skulle det bli så att Luleå Eskimos inte lyckas med detta så kommer laget göra som i år då man spelat matcher utanför seriesystemet.

– Om det inte blir seriespel ska vi köra träningsmatcher och turneringar. Så vi kommer ha matcher i alla fall men seriespel är ju det vi helst vill spela.