Luleå/MSSK satte full fart från böljan och det var något som AIK inte riktigt kunde hantera i Ritorps Ishall. De fick fem tvåor i första perioden, vilket Luleå/MSSK använde till att gå till ledning med 3–0. Sedan fick de ytterligare fyra i rad innan Luleå/MSSK fick sin första, 28 minuter och 55 sekunder in i matchen. Nio utvisningar mot en alltså, och de som hejade på AIK i ishallen började jubla och applådera (Luleåfansen var ansenligt många av de 160 på läktarplats, ska sägas).

– Jag kan förstå dem. Det är som en parodi, sa Johanna Fällman till någon i sekretariatet när hon hade åkt och satt sig.

Efteråt utvecklade hon det för Sportens utsände.

– Det var ju en massa utvisningar. Vi fick utdelning tidigt i power play och kanske en enklare resa än om de inte hade haft 3–0 i baken, sa Johanna Fällman.

Hon gjorde första målet själv och var inne på de andra två.

Jenni Hiirikoski hade assist på alla, Emma Nordin gjorde 2–0 och 3–0 och hade också assist på första, Michelle Karvinen spelade på en egen nivå och stod för två smörpass som gav assist vid de två sista målen.

Förstafemman levererade, alla målen kom alltså i power play, trots att man inte ens har fokuserat på det.

Kan man säga att power play funkar tack vare att ni spelat ihop så mycket ändå.

– Ja, om du vill säga det, så (skratt)… men det är väldigt viktigt med ”special teams” (numerära över- och underlägen, reds anm). Vi har väl fokuserat mest på att bygga laget bakifrån.

Och den funkar, ni har inte ens släppt in mål än på två matcher.

– Ja, det är som att vi har kontroll över det.