Katie Frerking åkte på en korsbandsskada i början av december och sedan dess har Luleå Basket haft ögonen på spelarmarknaden.

Och nu är klubben nära en värvning.

Det handlar om en amerikansk powerforward som spelar i USA men varit i Europa tidigare. Hon är rutinerad och skulle passa in i mästarlaget, enligt tränaren David Visscher.

–  Vi har hela tiden siktat på att värva den bästa spelaren vi kan få och den här spelaren har vi börjat förhandla kontrakt med. Vi för en dialog med agenten just nu men vi är inte färdiga än, säger Visscher och fortsätter:

– Det skulle kunna bli klart i morgon eller om några dagar. Vi pratade till klockan 22:00 på nyårsafton och sa att det var dags att fira in det nya året och så får förhandlingarna fortsätta den här veckan. Hon är mycket bra och vi vill ha henne hit.

Visscher vill ha in en rutinerad spelare med en längd på 190 centimeter – och spelaren de just nu förhandlar med uppfyller båda kraven.

– Vi har pratat om att vi vill ha in en på 190 plus, men det är också okej med en spelare på 189 centimeter som är väldigt stark fysisk. Vi har fått en hel del förslag på spelare som är 185 men vi känner att det inte är nog stort för det vi behöver. Det är klart att en på 198 hade varit bra, men en sån spelare kostar mycket pengar.

– Det har varit viktigt för oss att vi värvar en rutinerad spelare som har varit med och hon är definitivt det.

Luleå Basket åker till Lettland 5-7 januari för Europaspel och Visscher hoppas förhandlingarna ska vara klara snart så nyförvärvet kan vara med.

– Vi vill gärna det men det viktigaste är att få rätt spelare. Det måste lösa sig snart om spelaren ska kunna följa med till Lettland, men det är inte ett måste från vår sida.