BC Luleå kom till spel utan Tom Lidén som var ett frågetecken innan match. Borås saknade sedan tidigare sin främsta spelare Nimrod Hilliard och har förlorat en hel del matcher på sistone utan sin stjärna. Borås är ju ett av lagen som vunnit mot BC Luleå den här säsongen och serieledarna var ute efter revansch.

Första halvleken var mycket jämn, vilket också visade sig på resultattavlan. Det stod 21—21 efter den första perioden i den välfyllda Boråshallen.

Tyvärr bjöd bägge lagen på slarviga avslut och mängder av tappade bollar. Det var en hel del dråpliga situationer ute på planen när de två lagen försökte få kontroll på boll och motståndare.

I andra perioden var det fortsatt jämnt, men det var ändå hemmalaget Borås som kunde gå till halvtidsvila i paus i form av 34—32.

Det kändes ändå som att Luleå var mest missnöjda med sitt spel innan paus. Mest noterbart var att Borås utklassade Luleå under korgarna. Kanske var Tom Lidéns återbud mer betydelsefullt än vad man trodde?

BC Luleå rivstartade i vilket fall den andra halvleken med sju raka poäng. Den starten gjorde att man tog hand om taktpinnen. Dessutom började man vinna returer igen. Inför sista perioden hade Luleå ledningen med fem poäng (51—46).

Samtidigt som Luleå började hitta rätt i spelet tog bensinen slut i hemmalaget. Det gjorde också att BC Luleå kunde hålla undan hela vägen. Till slut vinner man med 69—62, trots att man stundtals inte spelade särskilt bra.

Den tionde segern för säsongen gör att BC Luleå är serieledare över nyår.