Luleåboxaren tävlade i 57-kilosklassen och tog sig till final där hon fick möta Frida Andersson från BK Älgen i Östersund. Rebecka Nilsson övertygade och var så överlägsen redan i den andra ronden att domaren tvingades stoppa matchen och utse henne till vinnare. Hon blev dessutom utsedd till bästa senior på damsidan.

– Rebecka var så tuff att domaren fick stoppa matchen. Jag är jättenöjd med hennes insats, säger tränaren Janne Karlsson.

Klubbkamraten Erik Segerstedt blev lottad mot en boxare från BK Rapid från Västerås, Zoran Misha. De gick en stenhård fight där Segerstedt gick miste om en plats i finalen efter att domaren missat att han fick ett slag under bältet.

Artikelbild

| Rebecka Nilsson, Luleå Boxningsklubb, vann guld när Norrlandsmästerskapen i boxning avgjordes i Östersund.

– Det känns bittert att domaren missade det. Den andra killen som gick till final kunde inte ens boxa finalmatchen eftersom Erik delat ut så många slag mot hans huvud att han fick hjärnskakning. Erik skulle ha vunnit den matchen men det är bara att bita ihop och gå vidare.

Han fick dock lämna mästerskapet med en bronsmedalj efter att ha vunnit den efterföljande matchen.

– Både Erik och Rebecka har gått framåt väldigt mycket bara nu de två sista månaderna. Jag är jättenöjd över att det går framåt i deras utveckling säger Janne Karlsson.

Emil Kilrud från Bodens I19 boxningsklubb förlorade sen match i 69-kilosklassen mot Alexander Isaksson.