Nästa helg väntar nordiska mästerskapet i kanot i Jönköping. Elias Blom, 17 år, flyger under fredagen ner till Nyköping för läger med juniorlandslaget.

– Det är jäkligt kul, det är ju första gången jag är på ett landslagsläger. Vi ska öva in K2 och K4-besättningar så att vi kör bra tillsammans, säger Elias Blom, Luleå KK.

Blom kommer ställa upp i flera klasser och distanser under kommande NM. Han kommer köra K1 och K2, 200 meter och K4, 500- och 1 000 meter.

Artikelbild

| Elias Blom, Luleå KK.

I K2 har Blom kört tillsammans med William Berg, Nyköping KK, tidigare i våras när juniorlandslaget tävlade i tyska Brandenburg.

– I K4:an har jag inte kört med någon av dem tidigare så där blir det att slipa, säger Blom.

Hur går tankarna om NM?

– Störst medaljchans har vi i K2, 200 meter. Vi har ju kört ihop tidigare och jag är mest taggad inför det. K4:an kommer bli jäkligt kul för K4 är ju allt kul, det gäller att få in känslan, säger Elias Blom.

Artikelbild

| Johan Myrberg, Luleå KK.

Samtidigt som Elias Blom åker till Nyköping i helgen så har klubbkompisen Johan Myrberg, 16 år, befunnit sig i Katrineholm under veckan som gått. Också han på ett landslagsläger inför NM, men med ungdomslandslaget.

– Det har gått bra, det har blivit många och tuffa pass, säger Johan Myrberg, som för sörsta gången någonsin har blivit uttagen till landslaget.

Känslan att dra på sig landslagslinnet?

– Det ska bli kul, det är ju lite speciellt såklart. Det kommer att bli svinkul, säger Myrberg.

Myrberg kommer få ett svettigt NM. Han kommer ställa upp på alla fyra distanser i K4 och K1, 2 500 meter och K2, 2 500 meter.

– Det blir fullt upp, säger Myrberg.

Någon speciell målsättning i NM?

– Att försöka slå några danskar. Det blir att försöka ha kul och köra så bra som möjligt, säger Johan Myrberg, Luleå KK. Nästa helg återförenas de två lagkamraterna i Jönköping där nordiska mästerskapen avgörs mellan 10-11 augusti.

En annan bekanting från Luleå KK kommer också vara på plats i Jönköping. Elina Lineruth är nämligen förbundskapten för juniorlandslaget.