Philip Morin har tagit sex pallplatser varav två vinster under sin första riktiga säsong i Carrera Cup Scandinavia. Och Luleåföraren, som inledde sin karriär som kartingförare, ligger just nu tvåa i det tuffa mästerskapet.

Den bedriften har inte gått obemärkt förbi och nu väljer PWR Racing, som är kända för att ge juniorer chansen, att satsa på Morin och ge honom chansen att köra för teamet i standardvagnsmästerskapet Scandinavian Touring Car Championship (STCC). Morin kommer att få göra debut i STCC på Solvalla den 2-3 september.

– Philip har verkligen imponerat i Porsche Carrera Cup den här säsongen och är en ung lovande förare som PWR vill titta närmare på. Vi vill därför ge honom chansen i STCC redan i år för att se om han kan vara ett framtidsnamn för oss och SEAT, säger PWR Racings ägare Daniel Haglöf i ett pressmeddelande.

Morin kommer att fullfölja sin Porschesäsong och därmed dubblera körning i de båda klasserna under årets två avslutande tävlingshelger.

– Jag känner mig hedrad och glad över att få chansen att köra för ett av STCC-seriens toppteam. Jag har aldrig kört bilen förut och ser det hela som en bra chans att utvecklas som racingförare. Så även om jag presterat riktigt bra i Carrera Cup denna säsong tar jag mig an utmaningen med stor ödmjukhet, säger Philip Morin.

Luleå MS-föraren kommer att tävla i Emma Kimiläinens bil, hon har en tuff säsong bakom sig och därför väljer teamet att ge Morin chansen i de sista två tävlingshelgerna.

– Jag hade såklart helst kört bilen själv även de sista två helgerna, men då teamet vill ge en junior chansen att avsluta säsongen i STCC så kan jag inte göra annat än att acceptera detta och samtidigt önska Philip all lycka till. Jag fick ju själv den möjligheten i teamet för tre år sen, säger Emma Kimiläinen i ett pressmeddelande.