– Jag ser fram emot en bra säsong för laget och att jag själv ska utvecklas som spelare, säger "Lill-Husse".

Liten är förstås en sanning med modifikation. Sebastian är 186 cm lång och väger 90 kilo.

– Visst såg jag pappa under tiden i Luleå Hockey. Jag spelar nog en mer fysisk hockey. Och att det blev hockey har förstås en naturlig förklaring. Jag var inte gammal då jag fick min första klubba för att lattja med pucken.

Sebastian Huczkowski har ett ganska brokigt förflutet. Det började i Brooklyn Tigers. Fortsatte i Luleå J16. Därefter två säsonger i Piteås J18- och J20-lag. För två år sedan var han tillbaka i Luleå Hockeys färger. Det blev två säsonger i J20-laget i Superelit. Boden Hockey kollade upp honom, fastnade för hans kraft och vilja och hörde av sig inför den här säsongen.

– Åren i Piteå var nyttiga. Jag fick spela mycket och kom tillbaka till Luleå med ett stärkt självförtroende. Där blev det hårdare träning och en mer seriös satsning.

Nu blir det första säsongen som seniorspelare. Och Bodentränaren Robert Nordberg ser Sebastian Huczkowski som en framtidsman som ska tillföra energi till laget.

– Jag tror att vi kommer att få mycken nytta av honom. Sebastian har ett bra skott och är en duktig skridskoåkare. Han är rivig på isen och jag tror att han kan få sitt genombrott, säger "Nobbe".

Sebastian är nöjd med försäsongen. Speciellt under de senaste matcherna har spelet fungerat.

Mot Kalix i DM-slutspelet gjorde han sitt första mål för sin nya klubb. Boden vann med 1–0 och Sebastian blev segerskytt.

– Drömmen är förstås att kunna leva på hockeyn, säger Sebastian, som jobbar som målare i Luleå.

– Jag trivs i Boden, hockeyn har varit kul i vår och klarar vi bara oss från skador kan vi nå långt.