Chioma Nnamaka inledde säsongen strålande, men i matchen mot Telge den 18 oktober fick 32-åringen problem med ena foten.

Först trodde man att det handlade om en stressfraktur.

Men så var inte fallet.

– Jag spelade i en månad och sedan visade det sig att det var helt brutet. Men det var skönt att det bara var benet som var av för det kommer inte tillbaka, säger Nnamaka som nu, över två månader senare, är redo för comeback.

– Jag har kört mycket rehabilitering och stöttat laget. Jag tycker att det har gått ganska fort ändå, men nu känner jag mig redo. Det gäller bara att få upp flåset.

Hon var med på bänken i ligamatchen mot Norrköping den 28 december. Det blev ingen speltid då, men tanken är att hon ska spela när laget åker till Lettland för europaspel den kommande helgen. När ligan drar igång igen den 11 januari är tanken att hon är med för fullt.

– Ja, nu gäller det att trappa upp. Jag känner ingenting i foten och allt har läkt. Det känns skönt att vara tillbaka.

Nnamaka var tidigt i sin karriär en av Sveriges absolut mest lovande spelare och har stor erfarenhet från spel i Europa. För tre år sedan bestämde hon sig för att ta en paus och blev coach i USA.

Men suget kom tillbaka och hon ångrar inte att hon återvände hem till Sverige och mästarna Luleå Basket.

– Jag trivs jättebra här. Jag gillar laget och coacherna och känner att jag har kommit in helt rätt. Det känns roligt att spela basket igen.