Luleåstjärnan: "En förfärlig känsla"

Luleå Basket fick en mardrömstart mot A3 Basket. Men då klev Ivey Slaughter och Milica Jovanociv fram och tog tillbaka norrbottningarna in i matchen – men det räckte inte ända fram.

Milica Jovanovic blev poängbäst hos Luleå Basket i förlustmatchen mot A3 Basket. Hon var kritisk till hur sitt lag uppträdde i matchinledningen.

Milica Jovanovic blev poängbäst hos Luleå Basket i förlustmatchen mot A3 Basket. Hon var kritisk till hur sitt lag uppträdde i matchinledningen.

Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Basket2019-10-03 21:11

Det gick inte att ta miste på besvikelsen hos Luleå Baskets Milica Jovanovic efter förlustmatchen mot rivalen A3 Basket.

– Det är en förfärlig känsla. Det här är ju matchen som betyder mest av allt för oss i laget med den tradition som finns och vi misslyckades att vinna, säger Jovanovic till Sporten direkt efter slutsignalen. 

Hemmalaget, de regerande svenska mästarna, A3 Basket gick ifrån till en ledning med 13–3 och tvingade Robin Sandberg att begära en tidig timeout.

– Starten blev nog avgörande. Vi inledde nervöst och spelade inte så aggressivt som vi hade planerat och det kostade oss matchen, säger Jovanovic.

Men trots att Jovanovic menar att matchen avgjordes där, så kunde firma Milica Jovanovic och Ivey Slaughter ta tillbaka Luleå Basket in i matchen. Framförallt var det Slaughter som inledde upphämtningen med sitt starka spel under bägge korgarna.

När övriga spelare i Luleå hade problem i offensiven så var det till Jovanovic och Slaughter man var tvungen att vända sig till. Luleå kunde gå både ikapp och förbi. I slutet av den tredje perioden ledde gästerna med 4 poäng. En ledning man tappade och istället kunde A3 göra 8 raka poäng och ledde med 4 inför den sista perioden.

Ivey Slaughter gjorde 19 poäng och tog 12 returer totalt i matchen.

– Hade starten varit annorlunda hade kanske matchen slutat på ett annat sätt. Vi krigade alla så mycket vi kunde men vi nådde inte fram, jag är väldigt besviken, jag hatar att förlora, säger Slaughter.

Slaugter fortsätter:

– Vi måste bli bättre i försvarsspelet, vi måste kommunicera bättre helt enkelt. Det är tidigt på säsongen och vi kommer bli mer samspelta för varje match vi spelar, säger Ivey Slaughter.

Norrbottningarna jagade från underläge hela den sista perioden och var nära att äta upp ett sexpoängsunderläge med mindre än minuten kvar att spela. 

Och det var Milica Jovanovic som fick chansen att sätta kvitteringen från trepoängslinjen med bara sekunder kvar.

– I morgon bitti kommer jag vara nere i hallen och träna skytte, säger Milica Jovanovic som fick se sitt trepoängsförsök gå ringkant och ut.

Matchfakta:

A3 Basket-Luleå Basket 76–73

Poänggörare, LBBK: Milica Jovanovic 20, Ivey Slaughter 19, Santa Baltkojiene 12, Josefin Vesterberg 8, Chioma Nnamaka 5, Allis Nyström 4, Matilda Ekh 3, Emma Karamovic 2.

Luleå Baskets Santa Baltkojiene fick en tung återkomst när hon förlorade mot Umeålaget A3 Basket, som hon själv tillhörde  för två säsonger sedan.
Luleå Baskets Santa Baltkojiene fick en tung återkomst när hon förlorade mot Umeålaget A3 Basket, som hon själv tillhörde för två säsonger sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!