Isac Lundeström är som bekant på JVM i Buffalo. Samtidigt har Luleå Hockey dragits med långtidsskador på Janne Sandström, Pontus Själin, Joey Hishon och Patrick Cehlin.

Nu har 2017 blivit till 2018 – och inför tisdagens möte med Mora på bortais kommer det ett positivt besked från Luleålägret.

Pontus Själin är redo för comeback.

– Själin är klar för spel. Han kommer tillbaka. Men på forwards är det ingen, säger tränaren Thomas "Bulan" Berglund, som inte har mer nytt än så att rapportera kring skadeläget:

– Jag har inte så mycket att säga om det. Det är tveksamt de här tre matcherna, vi får se. Vi får hoppas det kan dimpa ner någon.

Luleå Hockey-tränaren fick se Janne Sandström träna i backpar med Oscar Engsund under nyårsdagen.

– Janne är inte redo ännu, säger "Bulan".

Men det börjar närma sig?

– Ja, det hoppas jag.

När kan man räkna med honom?

– Det är svårt att säga. Vi kan inte räkna något än, utan vi tar det dag för dag och så får vi se.

Luleå Hockey avslutade förra året med fyra raka trepoängare. I dessa matcher släppte laget in endast fyra mål.

– Det är viktigt att vi håller fast vid det vi har gjort bra. Vi har spelat uppoffrande för varandra och haft en bra målvakt. "Lassi" (Joel Lassinantti) har spelat väldigt bra – och "Masse" (Oscar Masiello) också, den tiden han fick spela. Vi har jobbat hårt och varit noggranna.

Känns det som att försvarsspelet börjar sitta nu?

– Man ska aldrig ropa hej – men det sitter just nu. Sen är det en färskvara, det går inte att tro att vi har fått till det här. Det måste jobbas med det varje dag, annars tappar man lätt ödmjukheten och noggrannheten.