När JVM-truppen presenterades under onsdagen av Tomas Montén så var den stora skrällen inte ett namn fanns med i truppen. Namnet som saknades var Isac Lundeström och passade in på den den 15:e forwardsplatsen som lämnades "öppen".

– Givetvis är fokus på Isac Lundeström, men vi har inte fått några klartecken därifrån, säger Montén på presskonferensen.

Enligt Sportens tidigare uppgifter kring Lundeströms vara eller icke vara med i JVM-truppen hänger på om han skulle bli uppkallad till NHL-laget Anaheim Ducks.

Artikelbild

| Nils Lundkvist.

– Vi hoppas och tror att Isac ska kunna vara där när vi drar igång. säger Tomas Montén till Cmore efter presskonferensen.

Men förbundskaptenen bekräftar att den sista platsen är ämnad för Isac Lundeström.

– Blir det ett nej (från Anaheim) så kommer vi så klart att ta ut en annan spelare, säger Montén till Cmore.

I bruttotruppen är åtminstone Luleåkompisen Nils Lundkvist klar. Han sa senast under tisdagen att det vore en dröm att spela med JVM tillsammans med Isac Lundeström.

– Det är en stor ära att få representera sitt land. Nu när man är i bruttotruppen har man inget att förlora så då är det bara gå ut och köra för att ta sig med i sluttruppen, säger Nils Lundkvist.

Han blev dock inte den enda norrbottningen som blev spikad i bruttotruppen.

Två andra norrbottningar var också med. Forwarden Nils Höglander har Arvidsjaur som moderförening men tillhör numera Rögle.

Tillsammans med Boden Hockey-fostrade Timråforwarden Jacob Olofsson får de chansen att åka till Vancouver.

– Det känns riktigt kul att få chansen igen. Denna gång ska jag visa att de ska behålla mig och bidra med mina styrkor, skriver Jacob Olofsson i ett sms till Sporten.

Totalt är det två forwards och en back som ska bort innan äventyret i Vancouver börjar.

Sporten har sökt Tomas Montén och Isac Lundeström för en kommentar.