– Jag tar inte med mig någonting här ifrån. Jag lämnar allt det som har hänt här och åker hem och laddar om inför VM. Här har inte kroppen fungerat alls men jag vet att jag är i bra form, säger Alexander Majorov besviket efter att ha tagit emot silvermedaljen.

Redan under lördagens korta program hade Majorov en dålig dag. I det första hoppet ramlade han och skadade handen. Han fullföljde dock sitt program, men landade på 60.57 poäng och en tredjeplats inför söndagens avgörande.

– Det var som i en bilolycka, jag kraschade totalt. Jag vet inte ens varför jag fortsatte köra vidare. Jag kände inte ens min hand och det gick inte bra alls, säger Majorov. Under kvällen åkte han in till akuten och fick reda på att handen inte var bruten. Det var dock osäkert om han skulle åka söndagens fria program.

– Jag gick och la mig klockan ett i natt och vaknade vid fyra för att jag hade ont. Jag trodde inte att jag skulle kunna fortsätta tävla alls. Men jag bestämde mig för att prova hur det kändes på träningen och det kändes hyfsat, säger han, samtidigt som han tystnar och sänker blicken besviket innan han fortsätter:

– Jag var långt ifrån mitt bästa. Det var kaos överallt. Jag lyckades för sig ta mig upp en placering och är väl nöjd på det sättet men är så långt ifrån det jag brukar prestera.

Trots en dålig insats vann han det fria programmet med 127.01. Dock räckte det inte till en seger utan han fick nöja sig med en andraplats med sina 187.58 poäng. 

– Jag brukar inte kolla på vad de andra göra utan för min del handlar det om att vara högre upp. Normalt ligger mitt medelvärde på 220 poäng så jag är långt, långt, långt under det. Jag vet att det händer skit då och då men det är inte kul när det händer. Jag är besviken på mig själv.

Den vinnande norrmannen Sondre Oddvoll Bre sprudlade istället av lycka.

– Jag slog Sverige och är väldigt nöjd med det, säger han och skrattar.

Det brukar ju alltid vara lite extra konkurrens när det är Sverige mot Norge. Hur känns det att komma före Alexander Majorov?

– Jag kom ju inte in i den här tävlingen och trodde att jag skulle ha honom bakom mig precis. När jag såg att jag låg framför honom med åtta poäng efter det korta programet sa jag till min tränare att han säkert skulle slå mig med 18 poäng på friprogrammet. Men så blev det inte. Istället gjorde norrmannen en bra åkning samtidigt som Majorov inte fick det att fungera.

–  Det är första gången Norge har fått guld sedan 1962 så det är extra kul att ha gjort något historiskt, säger Oddvoll Bre och ler.