Målvakten förlänger – skriver flerårskontrakt

Tomas Adell följer med IFK Luleå upp till division 1. Det står klart sedan han skrivit på ett kontrakt över tre säsonger med klubben.

Tomas Adell förlänger med IFK Luleå.

Tomas Adell förlänger med IFK Luleå.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2019-12-05 11:06

Målvakt Tomas Adell kommer från en succesäsong. Han höll flest nollor, nio stycken, i division 2 norra, IFK Luleå släppte in minst mål av samtliga 84 division 2-lag i Sverige och han blev sedermera framröstad som hela division 2:s bästa målvakt.

Nu har Adell och IFK Luleå kommit överens om en framtid tillsammans. Avtalet är skrivet över tre säsonger och sträcker sig över säsongen 2022.

– Jag har aldrig skrivit ett så långt avtal tidigare. Klubben presenterade det här och efter lite betänketid så kändes det rätt, med tanke på vilken riktning föreningen är på väg och med de spelare vi har, säger Tomas Adell.

Tryggt att veta vad du gör de närmaste tre åren?

– Exakt, nu behöver jag inte fundera på det och det känns bra, säger Adell.

Tankar inför nästa säsong?

– Först och främst ska det bli jäkligt roligt att spela i ettan igen. Det är lite bättre, lite svårare men en större utmaning, säger Adell.

Han fortsätter:

– Vi skulle stå oss bra med den befintliga truppen men så klart behöver vi spets också, det är en lång säsong och viktigt att man har spelare att fylla på med.

Det finns andra faktorer som är viktiga för att sejouren i division 1 ska bli lyckad, menar Adell.

– En bra start i serien samt att vi gör vår hemmaplan till en borg är viktigt, säger 26-åringen som spelade division 1-fotboll med Piteå säsongerna 2015-2016.

I onsdags förlängde även backarna Fredrik Lundgren och Martin Oskarsson med IFK Luleå. Avtalen för backarna är skrivna över två år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!